2009
09.18

Kjære foreldre!

Vi lover å ta godt vare på din sønn eller datter under årets ByLAN. Årets arrangement er det niende i rekken, og vi har så langt ikke hatt problemer med tyverier, vold, rus eller andre uønskete hendelser. Vi legger vekt på at ByLAN skal være et trygt sted å være, og det har vi klart så langt.

Vi som sitter i ledergruppen i ByLAN har alle vært med fra starten. Vi er i alderen 30 til 47 år, og synes det er givende og spennende å jobbe med et slikt ungdomsarrangement. I tillegg til ledelsen, er det mer enn 50 personer som jobber frivillig som crew under arrangementet. Alt arbeid med ByLAN er forøvrig frivillig – det er ingen som får betalt.

Alder: Vi har ingen nedre aldersgrense på ByLAN. Erfaringsmessig pleier de yngste å være 13-14 år gamle, da er man i stand til å ta vare på seg selv. Vi holder også et ekstra øye med de aller yngste.

Rus: Vi har nulltoleranse for rusmidler, og deltakere som overtrer dette blir bortvist.

Nedenfor finner du ti gode anbefalinger som deltakerne bør følge for å få et vellykket ByLAN. Diskuter dem gjerne med din sønn eller datter, og ring gjerne til meg dersom du har spørsmål – tlf 90 09 44 09.

  1. Ta med deg din egen komplette PC, bærbar eller stasjonær. I tillegg må du ha med en nettverkskabel, minimum 10 meter lang, men gjerne lenger. Du må også ha med en strømpad, den bør også ha en kabel som er minimum 10 meter lang, men gjerne lenger. Hver deltaker får ett nettverksuttak og ett strømuttak. Du kan ikke regne med at det er stabilt trådløst nett i salen.
  2. Ta med deg sovepose/madrass. Alle trenger søvn, og erfaringsmessig får man bedre utbytte av ByLAN når man sover regelmessig. Det er egne avsatte soveområder der man kan legge ut madrassen sin. Telt er ikke tillatt, siden det tar for mye plass.
  3. Ta med deg toalettsaker og håndkle. Det er dusjer i Bergen Racketsenter, og du føler deg mer opplagt når du er ren og har pusset tenner. Ta også med deg klesskift, og gjerne en varm genser i tillegg.
  4. Ta med deg mat og drikke, eller penger til mat og drikke. Vi har kantine på ByLAN med rimelige priser, og det er butikker i nærheten. Vi setter opp vannkokere og mikroovner så du kan lage enkle retter selv. Det er ikke minibank eller mulighet til å ta ut penger på kort; ta derfor med kontanter. Andre ting som er greit å ha med er CDer eller DVDer for brenning, litt verktøy om det skulle bli nødvendig med “mekking” på utstyr, en tørkerull om du skulle søle, og en pute å sitte på. Husk mobillader!
  5. Ta vare på sakene dine. ByLAN har ikke ansvar for gjenstander som kommer bort under arrangementet. Erfaringsmessig skjer dette bare svært sjelden, og som oftest fordi ting blir forlagt eller glemt. Ta med en sekk der du putter mobiltelefon, mus, eksterne disker og andre verdifulle smågjenstander når du skal sove eller være borte fra plassen din i lengre perioder. Vi samler opp gjenglemte gjenstander av en viss verdi, men tar bare vare på dem i noen uker. Soveposer og klær blir donert til Fretex etter denne tiden, resten blir kastet.
  6. Ta vare på billettbåndet du får når du sjekker inn. Mister du båndet, må du kjøpe nytt til full pris. Dette vil bli skjerpet inn i år.
  7. Ta ikke med deg deg alkoholholdige drikker eller rusmidler til ByLAN. Vi har nulltoleranse for rusmidler, og deltakere som overtrer dette vil bli bortvist. Koffeinholdige drikker som selges over disk i Norge er tillatt, som Redbull og Battery. Røyking foregår på egne områder utenfor hallen.
  8. Ikke koble mer enn én PC på strømuttaket i hallen. Strøm er et begrenset gode på ByLAN, og det er ikke kapasitet til vannkokere, bruskjølere eller annet. Hvis du vil koble på en ekstra PC, må du kjøpe en ekstra plass.
  9. Ta ansvar for deg selv. På ByLAN er det ingen som passer på deg og forteller deg at du skal sove eller spise eller at du må passe på tingene dine. (Men hjelp gjerne andre deltakere med å ta vare på seg selv.) Les beskjedene som kommer på storskjermene i hallen, og lytt til meldingene som kommer på PA-anlegget.
  10. Gjør som crewet sier. De fleste som jobber som crew på ByLAN har vært med lenge, og har også erfaring fra andre dataparty. De gir ikke beskjeder for å være vanskelige, men for at alle som er deltakere skal ha det kjekt. Switcher som dekkes over av klær blir eksempelvis varme og slutter å virke – da mister du og 23 andre nett. Strømkretser som overbelastes slik at sikringen går, kan ramme flere hundre deltakere.

Ingen kommentarer.

Kommentering er lukket.