2010
10.10
ByLAN har blitt en høsttradisjon i Bergen. For åttende året på rad har bergensungdommen fått anledning til å spille spill både natt og dag, uten at noen ber dem gå ut litt i det fine været. Populariteten til ByLAN har blitt større for hvert år: I år var første gang at alle billettene var solgt ut mer enn en uke før arrangementet startet.

God stemning og fullt hus på årets ByLAN (Foto: Bylanbilder.net, Christer Olsen)

Nesten 1000 personer tilbringer helgen på Bergen Racketsenter på Bønes med dataspill og sosialt samvær med PCen i fokus. Som vanlig går arrangementet nærmest knirkefritt, uten bråk eller problemer av noe slag.

– Jeg vil særlig fremheve alle de frivillige som gjør en kjempeinnsats med å få ByLAN avviklet på en glimrende måte. I tillegg er nettleveransen fra vår hovedsponsor NextGenTel upåklagelig, og fører til at deltakerne har en kapasitet mot Internett som i praksis fremstår som ubegrenset for den enkelte deltaker, med 3 Gbps kapasitet. Vår partner DataMetrix har bistått med hele kjernenett utstyret, og sikret en fantastisk kvalitet i nettet vårt. ByLAN er avhengig av drahjelp fra våre sponsorer, og vi er utrolig takknemlig for den bistanden de yter, sier Ole Irgens i en kommentar.


Valuta for pengene
Hovedmotivasjonen for en gjennomsnittlig deltaker på ByLAN er selvsagt å sitte mest mulig foran en datamaskin og spille så det knirker i hovedkortet. Men som vanlig har det også vært andre tilbud.

– Vi har arrangert hinderløype tidligere i dag, slik at vi fikk litt bevegelse i gjengen, forteller event-ansvarlig, Einar Irjan Ananiassen. – Men vi har også kunnet tilby faglig påfyll. I år har vi hatt besøk av folk fra TV 2. Helge Høybraathen fra TV 2 Sumo hadde en spennende presentasjon av TV 2 sin webtv-satsning, noe som også ble en interaktiv sesjon hvor det ble en god diskusjon om netlasting og innhold på internett.  Senere hadde vi lyddesigner Frode Langhelle på scenen. Han hadde tatt med seg utstyret han bruker når han lager promoer til TV 2 sine sendinger. Dette ble en morsom opplevelse for de som fikk med seg dette. Spesielt vakte det stor munterhet blant tilhørerne da han demonstrerte hvordan Autotune kan få en rimelig sur stemme, til å høre ut som “noe av det beste fra utlandet”, sier Ananiassen.


Sikkerheten er i varetatt
ByLAN samarbeider godt med Røde Kors og politiet. Røde Kors har måttet behandle en rekke småskader.

– Det er første gang vi har Røde Kors til stede. Og det er bare å erkjenne at det har vært en god ting. Når vi har så mange mennesker samlet under ett tak, så må vi ha noen som kan håndtere de situasjonene som vi har hatt i dag. Vi har hatt både overtrakk og epilepsianfall, og da er det godt å ha Røde Kors i nærheten, sier Ole Irgens.  Han understreker at det også er en streng nulltoleranse mot rus på arrangementet. – Vi har også et godt samarbeid med politiet, som har besøkt arrangementet flere ganger i løpet av helgen, sier Irgens.

Ingen kommentarer.

Kommentering er lukket.