2010
08.22

Nettsiden til det første ByLAN i 2002.

Nettsiden til det første ByLAN i 2002.

Billettsalget til årets ByLAN åpner 1. september. I år satser vi på nærmere 800 deltakere – som du sikkert husker, var ByLAN 2009 utsolgt til siste plass. Vi håper derfor at de som ikke fikk billett i fjor, vil få plass til årets arrangement.

Som i fjor, vil årets arrangement bli avholdt i Bergen Racket Senter. ByLAN åpner fredag 8. oktober kl. 16.00 og stenger mandag 11. oktober kl. 11.00.

Link til billettsiden vil bli lagt ut her, på forums.bylan.org og på ByLANs Facebook-side når salget åpner – følg med!

Crewinntaket er nå i full gang, og alle som var crew i fjor eller har meldt seg som interessert i år, har blitt kontaktet. Vi trenger fortsatt noe crew, særlig på infosiden, så send gjerne en mail til crew@bylan.org dersom du tror du kan bidra.

Vi jobber også med å få til et godt program med foredrag og innslag fra scenen under årets ByLAN. Komplett program blir lagt ut etterhvert.

ByLAN arrangeres i år for 9. gang. Vi blant Norges største dataparty etter The Gathering, sammen med blant annet Sørlanet.

Velkommen!

16 kommentarer sø langt

 1. Hvilke dato er det det begynner og når slutter det?

  • Sjekk hovedsiden + forumet.

 2. Det blir så mat! 😀

 3. byLan 2010 blir helt konge!

  • Flott det ma meeeen! love you andle <3

 4. ByLAN kommer til å bli awesome… BYLAAAAAAN!!

 5. Hvordan kan man bevise at man har kjøpt og bestillt bilett? og er det enkelt, kun kortnr osv ?

  • Info om dette kommer på hjemmesider og/eller forum.

   TIPS: Registrér deg på forums.bylan.org.

 6. kan man ha med 32” tommer flatskjerm eller er det for stort ?

  • Den er vel i grenseland. Så lenge den ikke bruker mer strøm en vanlige skjermer, og så lenge ikke bruker mer plass (fysisk) enn det du har betalt for, så går det sikkert greit. For å være BOMBESIKKER, spør på forumet; forums.bylan.org.

 7. Savner info ang aldersgrense, hvilke aldresgrupper som deltar; er det feks godt voksne mennesker sammen med barn ned i 13-14 årsalder eller vil det være en øvre grense?
  Regler for evt rusovertredelser, håndhevelse og kontroll på om det tas med rusmidler uansett type inn i lokalene og evt salg/kjøp.
  Hvilken dekning hva angår medisinsk personell på stedet, blir det satt begrensninger på hvor lenge barna kan spille i strekk (med tanke på at det er medisinsk uforsvarlig å være våken i tre døgn uten søvn slik det legges opp til).
  Hvem er ansvarlig voksen for arrangementet?
  Det er med andre ord fint om dere legger ut litt mer utfyllende informasjon om hele arrangementet.
  Hilsen bekymret mor

  • Hei!

   Takk for innspill. Det er laget et eget skriv til foreldre med informasjon om ByLAN, hvor enkelte av spørsmålene dine er besvart. Dette vil bli publisert på denne nettsiden når datoen for arrangementet nærmer seg.

   Jeg har dog forsøkt å svare på spørsmålene dine nedenfor:

   1. Der er ingen aldersgrense, men deltakerne må være i stand til å ta vare på seg. Vanligvis anbefaler man at deltakerne er 13-14 år før man deltar for første gang.

   2. Såvidt jeg vet, har der heller ikke eksistert noen øvre grense. Det er kun barn og ungdommer som deltar på dette arrangementet, men der finnes selvsagt ansvarlige voksne tilstede i forbindelse med vakthold, m.m.

   3. Rusovertredelser fører til bortvisning. Rus pleier vanligvis ikke å være noe problem på slike arrangementer, ettersom deltakernes motivasjon for å delta som regel er langt sunnere; spill, konkurranser og annen moro. 🙂 Skulle likevel rusovertredelser skje, vil foresatte bli kontaktet og deltakerne bortvist. ByLAN er 100% rusfri.

   4. Vi har sikkerhetsvakter ved dørene, informasjonspersonell ved hovedinngang, samt personell som går streifvakter i hallen. Sikkerheten står alltid i høysetet under slike arrangementer.

   5. Der er trenede førstehjelpere tilstede på arrangementet, samt at der er er flere voksne med bil tilgjengelig dersom uhellet skulle være ute. Nytt av året, vil også representanter fra Røde Kors Hjelpekorps stille, for å foreta opplæring av deltakerne, i HLR (Hjerte-Lunge-Redning).

   Arrangementet avholdes på en så sentral lokasjon, at der er kort responstid til både legevakt og sykehus. Like utenfor hovedinngangen er der til og med egnet landingsplass for luftambulanse / helikopter om det skulle være nødvendig.

   Vi er med andre ord godt forberedt, til tross for at vi hittil ikke engang hatt behov for å dele ut så mye som et plaster.

   6. Som nevnt i pkt. 1 ovenfor, så må deltakerne være istand til å ta vare på seg selv. I tillegg anbefaler vi ‘buddy-systemet’, hvor man i tillegg tar vare på hverandre. Det er lov å si “Gå og legg deg – jeg passer på tingene dine!” til en kompis, og mange gjør nettopp dette. Så langt har dette fungert utmerket.

   I tillegg er der satt av et eget “stille område” hvor lysene (også) er skrudd av, og hvor der er HELT stille. Her kan deltakerne rulle ut liggeunderlag og sovepose, og få hvile. Området er bevoktet, og både dette sove-området og hallen forøvrig, luftes regelmessig.

   7. Der er flere ansvarlige voksne for arrangementet. Ledergruppen består av voksne i alderen 30-47 år, som synes det er spennende og givende å jobbe med et slikt ungdomsarrangement. I tillegg til ledelsen er der ca 50 personer som også jobber frivillig som crew under arrangementet. Alt er frivillig – ingen får betalt.

   Kort fortalt; har du en ansvarlig sønn / datter som klarer å ta vare på seg selv, så er dette arrangementet en flott anledning til å treffe likesinnede, lære nye ting og bruke høstferien til noe interessant, lærerikt og moro.

   -RoboDoc-

  • Prøvde forøvrig å sende deg opplysningene pr mail, men mailadressen du har lagt inn, er feil. (User does not exist.) Send mail til info @ bylan . org dersom du har flere spørsmål, eller registrer deg på forumet vårt: http://forums.bylan.org/.

  • Hei,
   ta gjerne en titt her: http://bylan.org/tilforeldre/ og ring meg gjerne om du har spørsmål.

   mvh

   Ole Irgens
   Sjef ByLAN 2010

 8. Hei Hei ser att det står att Bylan er 100 % rus fritt gjelder dette snus og ?