2009
10.04

Lørdagen på ByLAN 2009 var preget av mange uhøytidelige konkurranser. Og noen ganger er det enkle ofte det beste!

Stein, saks, papir - fungerer veldig godt også blant dataungdommen.

Stein, saks, papir - konkurranse på ByLAN 09.

Ved siden av alle spillkonkurransene som pågår til enhver tid, er det like viktig å gi litt andre impulser til deltakerne.

Bruskasseklatring på ByLAN. Rekorden var på 24 kasser.

Bruskasseklatring på ByLAN. Rekorden var på 24 kasser.Foto: Lobster / Bylanbilder.net

I år har vi tatt enda mer på alvor at kidsa ønsker at ByLAN skal være litt mer enn EDB, og er det en ting vi alle trenger en helg som dette, så er det å få litt fysisk aktivitet. Derfor rigget vi lørdag til med bruskasseklatring. Et klatretau var trygt forankret i en av takbjelkene og mange tomme bruskasser var hentet inn for anledningen.

Det var 20 deltakere i den offisielle bruskassecompoen, og det var mange tilskuere som lot seg imponere av de fryktløse klatrerne som arbeidet seg oppover mot taket. I konkurransen var klarte vinneren 22 kasser. Mens utenfor konkurransen senere på natten var det en ung dame som med 24 kasser under seg, klarte å berøre bjelken i taket. Noe som ikke er noe annet enn imponerende.

Stein, saks, papir!
Tidlig på lørdagskvelden ble det også arrangert en konkurranse som var ekstremt populær – og som trakk mange tilskuere. “Stein, saks, papir” er kanskje noe mindre avansert, men det fenger likevel. Det var 32 deltakere som fikk være med å kjempe om en mini-laptop fra NextGenTel, og det var Joakim Nielsen som til slutt endte opp som stein, saks, papir-kongen på ByLAN.

Tarjei A Heggernes fra BI og Turbo Tape Games

Tarjei A Heggernes fra BI og Turbo Tape Games

Faglig innhold
Et annet populært innslag lørdag var et foredrag av høyskolelektor og heavyrocker Tarjei A Heggernes, som informerte om den uavhengige spillbransjen. Han ga tips til de som ønsker å bli spillutviklere, og fortalte om hvordan man kan bruke ulike kanaler til å markedsføre seg rimelig både på nett og i pressen. Heggernes som også er tilknyttet det bergensbaserte selskapet Turbo Tape Games, viste en trailer til deres store spillsatsing “Naval War: Arctic Circle“. Spillet skal lanseres på vårparten 2010, blant annet ved hjelp av ekslusiv musikk laget, spesielt til dette spillet av noen av Bergen og landets mest legendariske black metal-musikere. Akkurat dette vakte stor begeistring blant enkelte av tilhørerne til foredraget.

Ingen kommentarer.

Kommentering er lukket.