2009
10.03

Selv om det er midt på natten er det ikke mange som har umiddelbare planer om å legge seg. ByLAN 2009 er i gang og så langt har alt gått på skinner.

– Stemningen her er slik den pleier å være, forteller ByLANsjef Ole Irgens, som har kunnet konstatere at alle brikker falt på plass tidlig på fredagskvelden.
– Nettverket var oppe da vi åpnet dørene, men vi opplevde at noen rader hadde litt ustabilt nett helt i begynnelsen, men dette fikk vi raskt ordnet opp i. Vi måtte også patche om en hovedstrømkabel, noe som førte til at noen var uten strøm et lite øyeblikk. Bortsett fra dette, så vil jeg si at alt har gått på skinner.

Gamecompoene er i gang
Gamecrew-sjef Børge Sjursen kan også melde om en problemfri start på årets ByLAN.
– Det har vært hektisk, men det går veldig greit, forteller gamingsjefen til ByLAN.org.
– Vi er nå ferdig med første runde av CS Source og CS 1.6. Vi fortsette lørdag formiddag kl 11, og finalene skjer ut på ettermiddagen søndag. Ellers sper vi på med flere artige spillcompoer fra lørdag formiddag. Og jeg vil gjerne få med at det fremdeles er ledige plasser i Call of Duty 4 og War Craft Dota-compoene.

Knallsterkt nettverk
En av de viktigste personene på ByLAN er Christer Berg Johannesen, som er nettadministrator. Han har som alltid full kontroll over de viktige tingene.
– Vi har som vanlig overdimensjonert de interne ressursene, så vi har rett og slett ingen problemer med nettverket, forteller Christer, som også følger med på trafikken fra sin plass i ”kontrolltårnet”.

– Så langt har vi hatt nesten 2.5 millioner DNS-oppslag for eksterne nettsteder. Dette er altså unike nettsteder (google.com, osv) som deltakerne besøker på Internett. Trafikken internt i hallen er naturligvis enda høyere; og vi ligger likevel bra an i forhold til server- og nettkapasitet. Vi bruker langt under halvparten av den kapasiteten til nettverket. Men det som er interessant er det går nesten dobbelt så mye trafikk ut i forhold til det som kommer inn.
Lørdag morgen kl 04.00 er det en avslappet og fin stemning på Racketsenteret. Fremdeles er det veldig mange som sitter ved sine datamaskiner, noen har gått og lagt seg. Men det er ikke tvil om de fleste på ByLAN mener at søvn er oppskrytt.

Men noen må kaste inn håndklet og ta seg noen timer på øyet.

1 kommentar så langt

  1. hehe jeg skulle så gjerne vært der. Drar vel dit til neste år tenker jeg.