2009
09.04

Arbeidet med nettverket til ByLAN 2009 har pågått i noen måneder. Vårt mål i NetCrew er å sikre leveransen av et hurtig, stabilt og driftsikkert nettverk for deltagerne.

Erfaringene vi har fått fra NextGenTel gikk inn som sponsor av nett til ByLAN i 2006 – har lagt grunnlaget for årets design. Selv om alle detaljer ikke er spikret, kan vi likevel fortelle litt om hva vi ønsker å få til under årets party.

Den største nyheten er at vi øker ytelsen på forbindelsen til NextGenTels nett fra 1 Gbit/s til 2 Gbit/s. I tillegg til økt kapasitet, vil vi sikre at latency-intensiv trafikk (du vet; “ping-tid og sånt”) som online spill og applikasjoner som teamspeak, streamingtjenester og lignende, vil ha prioritet. Sikkerhet er i fokus og i tillegg til omfattende overvåking av nettets helse, har samtlige nettverksenheter fått en solid dose med TamiFlu.

Som vanlig vil distro- og kjernenettet være bygget på komponenter fra Cisco, mens kantnettet vil være av våre gamle, men trofaste bordswitcher fra Zyxel.

Uplink to NextGenTel

Uplink til NextGenTel

Mer informasjon vil bli gjort tilgjengelig i løpet av de neste ukene. Har dere spørsmål, innspill eller idéer – legg gjerne igjen en kommentar under. 🙂

14 kommentarer sø langt

 1. Nam. 😀

 2. Jeg tror jeg har funnet ByLAN låten for 2009:

 3. vet du hvor jeg kan få tak i Biletter?

  • Det kommer imorgen.

 4. Ja!? Hvor er billettene?

  • Imorgen sannsynligvis! 🙂

 5. Nettet blir nok i år (som vanlig) feitameita! 😀

  • Sånn blir det når man har slike som oss i crew, vet du, kjære 😀

 6. Ser fram til et kjempe spennendes ByLAN 09. Vil takke NextGentel for all støtte og support, uten dem ville ikke dette vært mulig.

  Det samme går for Net Crew folket. Stå på.

 7. Elsker Zyxel switchene!

 8. Nja… Netter er ofte ganske så rakst i begynnelsen, men så begynner deling av filer på DC++ på alvor etterfulgt av noen aldri så få virus.

 9. Hei!

  Vi har tatt steg for å sikre deltagerne så godt som mulig mot spredning av ugang over nettet. Likevel er det svært viktig at deltagerne selv tar ansvar for egen sikkerhet, og passer på å ha tilstrekkelig antivirus- og evt. brannmur beskyttelse. Det vil ikke ligge sperrer eller begrensninger på nettverket som reduserer deltagernes muligheter, men når døren står helt åpen kan også alt slippe inn.

  Når det kommer til ytelsen i nettet har vi til dags dato aldri sett tegn til ytelsesproblemer. Det er synd at vi ikke er i stand til å levere mer enn 100Mbit til deltagernes klienter, men kapasiteten i nettverket er mye høyere enn tidligere år. Ingen virus eller fildelingsklienter vil evne og ta ned eller sløve nettet.

  Klientene derimot kan knele hvis de blir angrepet – og igjen henstilles det til å ta vare ansvar for sin egen sikkerhet 🙂

 10. Noen som vet om det e mange billeter igjen ? 😀

 11. Spørsmål vil bli besvart fortløpende på forumet; http://forums.bylan.org/.

  Artikkelen / innlegget sperres for ytterligere kommentarer.

  FYI.